HTML

lamantin

Bulikon rendszeresen városszerte. Ha írásban szeretnél üzenni, hát nosza: lamantin2008@gmail.com

facebook

Címkék

!nstabil (138) 2009 (2) 2010 (5) 2011 (10) 2manybloggas (2) a38 (2) art brut (2) a lamantin ajánl! (7) a sunny day in glasgow (3) bertold (55) best of 2009 (2) best of 2010 (2) bioberber (6) budapest (20) buli (55) cidor (2) december (3) deerhoof (2) django django (2) dj csuklya (68) dj dunkelheit (37) dj kapuze (8) dj nemere (2) dj set (5) domina massive (3) download (32) dunkelheit (5) dürer kert (3) eger (5) egotrippin (2) eushorts (3) evil men have no songs (8) ez basic (5) fesztivál (3) fogasház (3) friskfisk (3) fúzió radio (2) fúzió rádió (10) fúzió rádió buli (9) gábor a gépandris (3) gloomy (2) gumipop (11) hammer of gods (24) haunebu (7) heal (2) horror (2) hó márton (5) hungary (2) indie.hu (2) jégkorszak (2) jehova (5) johnny kobalt (2) julie (2) kanagawa (2) kasiu (5) kis borsó edit (3) kittenkillers (2) klág dávid (3) klee (3) klethi und plethi (5) koncert (3) kontener (4) kristóf norbi (3) kunk (6) lafidki (6) lamantin (71) lamantin ajánló (2) lamantin djs (3) lamantin dj set (2) lamantin sundays (4) letölthető mixek (33) list 2009 (2) magnes (8) mappa (2) március (4) mareq (2) mario bros (2) max tundra (2) merlin (3) mez (138) miss lucifer (3) monstre mix (3) mount eerie (2) műsor playlist (156) myslowice (2) népi papa (2) newkidsontheblog.blog.hu (2) nichtstuer (2) november (6) no kids (2) off festival (5) off festival 2009 (2) október (2) óriás (2) personal space (2) piresian beach (2) plankó gergő (2) popméter (7) pusztai juli (2) radio (5) rnr666 (3) roham (7) rosa parks (6) rusek (2) saint leidal the 2nd (3) six organs of admittance (2) skallander (2) sleeping machine (7) szabad az á (16) szarvas árpi (2) szeged (4) tavasz (2) thats what i call lo fi (2) the mario bros (5) the moog (4) the ruby suns (2) tigrics (7) toldi (4) trafó (4) tűzraktér (4) undorgrund (2) valentin nap (3) vittula (5) wedding acid group (5) zombie girlfriend (4) Címkefelhő

A Lamantin ajánl! 1. (mez)

2008.09.19. 21:04 (lamantin)

Péntek este otthon ülni nem fölöttébb szórakoztató, és több mint gyanús - de pont jó arra, hogy összeállítsa az ember a Lamantin blog új rovatának első posztját. Bizony, időnként beszúrunk majd ide pár kis válogatást, néhány nézésre/hallgatásra érdemes csemegét, egyrészt mert videó és youtube klipeket nehéz a rádióban levetíteni, másrészt hogy ne legyen ez a blog unalmas.

Az első alkalommal mez ajánl mindenféle jót.

Nyissunk rögtön két videóval ugyanarról a dalról, melyet én ÍRTÓRA CSÍPEK, és amely dal nem más mint a Pixies zenekar Wave Of Mutilation című felvétele, annak is a "UK Surf" fantázianevű verziója. A következő bejátszás egy szorgos Pixies rajongó munkája, aki az andalító dallamokat Godard "Bolond Pierrot"-jával támogatta meg, kifejezetten kellemesen.


Itt pedig ugyanezt a dalt egy brazil fiatalember feldolgozásában hallhatjuk, bossa nova stílusban. Bár a művész arcát nem látni, mégis biztos vagyok benne, hogy egy ilyen szerenád után könnyen kerül punci az orrára meghódítja a hölgyszíveket.

 

 Egy igazságos világban, legalábbis egy olyan világban ahol én jobban ellennék, George Pringle nagyobb sztár lenne mint Kate Nash meg az a másik gádzsi együttvéve, de ez végülis nem baj. Csinálja csak tovább a hölgy (igen, Georgina) otthon a Mac-jén a dalait, meg készítsen hozzájuk ilyen bájos kis amatőr videókat mint az alábbi 'Carte Postale'. Azt már rég rendeletbe kellett volna adni, hogy minden klipbe kell állatkosztümös szereplő, órákig el tudnám nézni őket. Valaki vegyen nekem egy ilyet. Jöhet nyúl, róka vagy maci. A gorillák ijesztőek, kivéve Bollo-t. Ha van krokodilos, még az is belefér. Minden klipbe kéne George Pringle is persze, nem lenne rossz, nézném azt a csóri MTV-t én is.

 

 Ennyi cukiság után már viszket az ember tenyere valami keményebb után, 2 másodpercet kaptok is: íme a zenetörténet egyik legrövidebb száma, a még grindcore mércével is nyúlfarknyi 'You Suffer', természetesen a legendás Napalm Death-től.
Minden tiszteletem a zsenié, aki ezt az epikus klipet időt, fáradtságot nem kímélve összerakta.
A főszereplő pedig az őreg vaksi csocsesz a Simpsons-ból, aki egyszer randizott Bart egyik nagynénjével.

 

A legvégére hagytam a tényleg fajsúlyosat, tudjátok, "az elborultat", ami pedig nem más mint a Salem 'Dirt' című dala. A zenekar az év egyik legjobb felfedezése számomra, és a 'Yes I Smoke Crack' lemezcímmel már találgathattok, hogy most ezek jópofiznak, bolondoznak vagy tényleg nagyon elcseszettek. Döntsd el te! (Megjegyzés: az első percben nincs hang és nem is történik semmi, szóval nyugodtan húzzatok bele. Ja és NSFW)


Szólj hozzá!

Címkék: mez a lamantin ajánl!

A bejegyzés trackback címe:

https://lamantin.blog.hu/api/trackback/id/tr96672063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása